Desaparició o bluf ?

Dimarts van començar a twitter els comentaris que parlaven de la possible desaparició de Michel Houellebecq. L'escriptor no havia aparegut als actes de presentació del seu últim llibre ( El mapa i el territori) a Bèlgica i Holanda. El seu agent no podia localitzar-lo i van començar a aprèixer tweets fent tot tipus de conjectures sobre on podia ser. Hi havia qui deia que l'havia vist a París vagarejant pel barri xinès amb la mirada perduda i començava a parlar d'un brot psicòtic, ja que l'autor havia tingut problemes de salut mental temps enrera. D'altres deien que possiblement es trobava al sud d'Espanya o a Irlanda on l'escriptor sol aïllar-se. El més tremendistes deien que havia estat segrestat a Holanda per algun grup islamista, recordant els seus problemes judicials pels seus comentaris sobre l'Islam. Calia afegir a això el fet que en la seva última novel·la es presenta com a personatge i es com tal també desapareix ( no concretarem més per no fer un spoiler). Per acabar de fer la situació més rocambolesca l'endemà els diaris van començar a parlar-ne ( a casa nostra La Vanguardia en va fer un article prou extens).

Cal dir que tot plegat ha estat entretingut, però finalment l'agent ha localitzat a Michel, resulta que com ja comentaven els seus seguidors més assenyats havia vingut a passar calor al sud d'Espanya ( vegeu Le Figaro o La Vanguardia). Assumpte resolt i el twitter bullint aquest vespre amb la notícia:


Tot plegat fa olor d'una operació de marketing low-cost gràcies a internet. De totes maneres s'ha de valorar la voluntat de tots plegats per tal que la realitat superi la ficció.

Per tal de no deixar-nos influir per tot aquest espectacle, esperarem, amb paciència, que l'Alfil negre (fan confés del personatge) ens faci una ressenya aviat per saber si val la pena llegir El mapa i el territori que acaba d'arribar a les llibreries.

2 comentaris: